Tuesday, May 1, 2007

Flerfärgsstickning


När jag började sticka tyckte jag inte om utseendet på saker stickade i Fair Isle, därför har jag bara stickat ett par vantar med den tekniken en enstaka gång för tio år sedan. Men ju mer jag stickar desto mer börjar jag uppskatta komplicerade sticktekniker, flerfärgsstickning, delikat spets, flätor.. Sånt jag inte gillade i början. Jag gillar fortfarande enkel design och rena linjer, men jag uppskattar hantverket nu och min smak har faktiskt förändrats. Traditionell flerfärgsstickning kan ju vara hur fint som helst. Som här, eller här. Jag bara måste lära mig detta! Vilka möjligheter! Så därför kikade jag runt efter enkla projekt att börja med. Jag hittade fler lämpliga projekt som verkar kul:


Knittys Manresa

Eunny Jangs Endpaper MittsEfter en del bleslutsångest blev det tillslut Enpaper Mitts, (fast ett par Manresa kanske följer snart..) Jag hade garn hemma som passade bra (Drops Alpaca) och i Fredags startade jag. Jag använde den här uppläggingen jag hittade på nätet, istället för den Eunny föreslår i mönstret, och jag använde inspiration från bloggen Streets and YO's. Det är jättekul, och blir jättefint, men det dröjer nog ett tag innan jag vågar mig på ett mönster från Norsk Strikkedesign..


Voila! Första flerfärgsstickningen.

2 comments:

ClaraSofia said...

Vilka bra länkar! Blir mycket inspirerad.

Eva S said...

Flerfärgsstickning har jag alltid beundrat. Själv blir jag så förtretad när jag har flera trådar som ska hållas lagom för att det ska bli snyggt. Startar något litet ibland men ångrar mig genast.Sedan dröjer det länge innan till nästa gång.
Trevlig blogg.