Friday, August 29, 2008

Septemberpuls

Min puls slår verkligen inte för pulsklubben. Jag har inte gillat något av de senaste månadernas mönster. De har varit lite tråkiga. Augustis mönster var rent förskräckligt. Kanske passar Magica de Hex, men inte mig. Och jag vill gärna kunna använda de saker jag stickar. Så när jag fick se VisaLisas mönster för september blev jag jätteglad. Det var såååå fint! Precis min stil. Jag ville börja sticka direkt. Idag skulle jag åka till garnaffären och skulle bara kolla vilket garn och hur mycket jag skulle köpa innan jag skyndade iväg, och då får jag se att mönstret är utbytt. Gha!! Och inte mot något liknade mönster heller, utan mot ännu ett tråkigt mönster. Jag förstår att det behövde bytas ut pga copywrighten, men jag är ändå besviken. VisaLisas pulsvärmare hade hunnit fastna i mitt hjärta. Jag älskar flätstickning och härliga höstfärger. Det finns ju massor av bra gratismönster! Och eftersom jag klagat en massa nu så får jag väl vara lite konstruktiv också. Så här kommer mina förslag till pulsklubben:

Fetching Klassiker av Cheryl Niamath publicerad i Knitty
Axel mitts från Blue garter (länken är direkt till pdf:en)
Irish hiking wristwarmers från Wine and needles (Dessa är helt underbara!)

Gillar ni inte flätstickning lika mycket som jag? Prova dessa istället:
Emerald green handwarmers av CreativeYarn
Cherry Red handwarmers av samma CreativeYarn som ovan.
Whitewater wristwarmers av Spacecrafty

Vill ni ha mönster på svenska? Spana in dessa:
Pulsvärmare med fallande löv från sysidan
Pulsvärmare med flätmönster från Drops
Spetsstickade pulsvärmare även dessa små sötnosar är från Drops
Gallervärmare från Deisy Design. Innehåller lite virkning dock.. Lite lika Dödergöks muddar. (bild finns här)

Hoppas ni får lite inspiration, hösten är ju rätt tid för pulsvärmare!

2 comments:

Marianne said...

Jag håller faktiskt med dig, jag vill också sticka "användbara" pulsvärmare inte sånna som är för finanvändning. Jag gillar fetching dom har jag hoppats på att dom skulle komma med, den som väntar får se... Du kan ju alltid maila in din önskelista till stickamera.

Anonymous said...

Kolla in "Evangeline mittens" på ravelry .Eller bara googla på namnet. Det är ren flätporr! ¨(Speciellt om man användes Debbie Bliss garn)