Saturday, December 27, 2008

Garnfrossa!

Så var dagen vi både längtat efter och fruktat äntligen här. Domus upphör med all sin garnförsäljning och allt garn reas nu ut till halva priset. Jag kom dit lite väl sent, mycket var redan utplockat. Men, jag har kanske kräsnare smak än andra Jämtar för "lyxgarnerna" (personalens ord -inte mina) var ganska orörda. Jag norpade åt mig 8 nystan Rowan cotton glace i en härlig olivgrön färg och 3 nystan kidsilk spray. Dessutom så köpte jag 5 olika nystan av Marks och kattens Sarek.

Bomullsgarnet tänkte jag sticka Razor cami av.

-

Jag har inte riktigt klurat ut vad jag ska göra med mitt mumsiga Kidsilk, men det räcker ju till en trekants-sjal. Det är så mjukt och härligt att jag går och bara klappar på det lite då och då. Så här fint garn har jag faktiskt aldrig köpt förut.
-

Vad jag ska göra med Sarek-garnet vet jag inte heller. Kanske nån randig sjal-variant. Sarek består ju av två olika trådar ganska löst tvinnade kring varandra. Jag har funderat på att dela på trådarna i garnet, så att varje nystan blir till två. Tror ni det går? Jag köpte garnet nästan bara för att prova.
-
Och som om mitt garnfyndande på rean inte vore nog, så har jag dessutom fått massor av härlig stickning i julklapp: En hel låda full med garn och stickor. I paketet fanns all utrustning för att sticka denna tröja från drops. Och som om inte det var nog fick jag också boken "Sticka mera", som innehåller massa matnyttiga tips och stickmönster. Tack Mamma och Pappa!


2 comments:

fröken c said...

ooooh, lyxigt! garnaffärer kunde få upphöra och sedan starta på nytt med jämna mellanrum bara så att en kunde få gå och fynda vackra garner på halva priset...

Kamilla said...

När jag var på rean så var det i princip endast akrylerna som var urplockade, dumma jämtar liksom :D